Nemzeti Tehetség Program komplex kommunikációs kampányának megtervezése és lebonyolítása – 2022

A Preport PR immár negyedik évben kapott lehetőséget, hogy megvalósítsa a Nemzeti Tehetség Program átfogó kommunikációs és marketing tevékenységét, beleértve a tavaszi 1% kampányt is. A PR és marketingtevékenységünk elsődleges célja a Nemzeti Tehetség Program ismertségének növelése, márkájának, eredményeinek, támogatottjai tevékenységeinek és sikereinek bemutatása, népszerűsítése a program különböző, meghatározott célcsoportjainál. Az NTP-ITR-M-22-0003 azonosítószámú projekt időszakában több mint 700 sajtómegjelenést regisztráltunk, a Nemzeti Tehetség Program – 1823 Facebook oldal követőinek száma pedig a folyamatos online aktivitás hatására több mint 4000-rel emelkedett.

  • Átfogó kommunikációs kampány tervezése és teljeskörű menedzselése
  • Közösségi média kampányok tervezése és kivitelezése
  • Videó és rádióspot, ismeretterjesztő kisfilmek gyártása
  • Sajtókommunikáció, témagenerálás, interjúk szervezése
  • Információs kiadvány összeállítása
  • Médiavásárlás, kampánytervezés
  • Online sajtótájékoztató szervezése és megvalósítása
  • Rendezvényszervezés, eseményvideó és eseményfotók készítése

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb üzenete, hogy felhívja a figyelmét azokra a tehetséges magyar fiatalokra, akik a jövő Magyarországának sikerét jelentik majd. A Preport PR által tervezett és menedzselt komplex kommunikációs kampány során elsődleges feladat volt, hogy az egyébként 2008-óta létező Nemzeti Tehetség Programnak, mint márkának az ismertségét növeljük, minél szélesebb nyilvánossághoz juttassuk el a tehetségtámogatás ügyének fontosságát.

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) 2023. évi tavaszi 1% kampányának részeként tartottunk sajtótájékoztatót március 2-án. A tervezett időben megvalósított sajtóesemény is hozzájárult ahhoz, hogy kiemelkedően eredményes kampány-időszakot zártunk.

A projekt időtartama alatt 15 különböző filmet: 1 db 30 másodperces, 2 db 1 perces, 3 db 2 perces, valamint 6 db 30 másodperces spotokat készítettünk el támogatott, tehetséges fiatalokkal, és egy kifejezetten a helyi tehetségtámogatás fontosságára fókuszáló regionális kisfilmet és ehhez kapcsolódóan egy spotot, valamint egy eseményvideót gyártottunk. A mozgóképes tartalmakon kívül készítettünk még online és print tájékoztató kiadványt, reklámeszközöket, valamint rádióspotot is.

Sajtótájékoztatót szerveztünk 2023. március 2-án az adó 1% felajánlás-népszerűsítésére, melyen Hornung Ágnes államtitkár mellett tehetséges fiatalok is bemutatkoztak. Megnyertük a Nemzeti Tehetség Program arcának Boros Misi Junior Prima díjas zongoraművészt, aki kiemelkedő tehetségként hitelesen képviselte azt, hogy Magyarország legfontosabb erőforrása a tehetség, ezért a tehetségek felismerését, a fiatalok kibontakozását minden eszközzel támogatni kell!