Nemzeti Tehetség Program komplex kommunikációs kampányának megtervezése és lebonyolítása

A Preport PR immár második évben kapott lehetőséget, hogy megvalósítsa a Nemzeti Tehetség Program átfogó kommunikációs és marketing tevékenységét, beleértve a tavaszi 1% kampányt is. A PR és marketingtevékenységünk elsődleges célja a Nemzeti Tehetség Program ismertségének növelése, márkájának, eredményeinek, támogatottjai tevékenységeinek és sikereinek bemutatása, népszerűsítése a program különböző, meghatározott célcsoportjainál. A koronavírus-járvány számos új eszköz, megoldás és nézőpont bevonását tette szükségessé a munkánk során, így például az egyik kiemelten fontos feladat, a személyi jövedelemadó 1% felajánlásának ösztönzésére megtervezett kampány is teljesen új megközelítéssel kellett megterveznünk. A kampány nyitó sajtótájékoztatóján online formában valósítottuk meg, így olyan időszakban is kiszolgáltuk az érdeklődő újságírókat és generáltunk kiemelkedően sok megjelenést, amikor személyes sajtóeseményekre nem volt lehetőség. Az NTP-ITR-M-20-C-0001 azonosítószámú projekt időszakában közel 200 különböző sajtómegjelenést regisztráltunk, a Nemzeti Tehetség Program – 1823 Facebook-oldal követőinek száma pedig a folyamatos online aktivitás hatására megduplázódott.

  • Átfogó kommunikációs kampány tervezése és teljeskörű menedzselése
  • Közösségi média kampányok tervezése és kivitelezése
  • Videó- és rádiószpot, ismeretterjesztő kisfilmek gyártása
  • Sajtókommunikáció, témagenerálás, interjúk szervezése
  • Információs kiadvány összeállítása
  • Médiavásárlás, kampánytervezés
  • Online sajtótájékoztató szervezése és megvalósítása
  • Rendezvényszervezés, eseményvideó és eseményfotók készítése

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb üzenete, hogy felhívja a figyelmét azokra a tehetséges magyar fiatalokra, akik a jövő Magyarországának sikerét jelentik majd. A Preport PR által tervezett és menedzselt komplex kommunikációs kampány során elsődleges feladat volt, hogy az egyébként 2008-óta létező Nemzeti Tehetség Programnak, mint márkának az ismertségét növeljük, minél szélesebb nyilvánossághoz juttassuk el a tehetségtámogatás ügyének fontosságát.

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) 2021. évi tavaszi 1% kampányára a koronavírus-járvány harmadik hulláma nagymértékben hatással volt. A március elejére tervezett sajtótájékoztatót csak április 27-én tudtuk megszervezni, az eredetileg tervezett személyes jelenlétű esemény helyett online formában. Így a három hónaposra tervezett kampány is csupán 24 napra korlátozódott. Ennek ellenére eredményes időszakot zártunk, köszönhetően annak, hogy progresszíven és dinamikusan reagáltunk a változásokra, olyan kommunikációs és marketingeszközöket alkalmaztunk, amelyek ebben az új helyzetben is kiemelkedően eredményesek voltak.

A projekt időtartama alatt hét különböző filmet: két reklámszpotot, két általános tájékoztató videót és egy, kifejezetten a helyi tehetségtámogatás fontosságára fókuszáló regionális kisfilmet és ehhez kapcsolódóan egy szpotot, valamint egy eseményvideót gyártottuk, továbbá készült számos online videó is, amelyek a tavaszi karanténidőszakban értek el különösen sok érdeklődőt a közösségi médiában, köszönhetően a kreatív megvalósításnak és jól célzott hirdetéseknek. A mozgóképes tartalmakon kívül készítettünk még egy tájékoztató kiadványt, reklám-ajándéktárgyakat, reklámeszközöket, valamint rádiószpotot.

Különleges, online sajtótájékoztatót szerveztünk 2021 április végén az adó 1% felajánlás-népszerűsítésére, melyen Novák Katalin miniszter asszony mellett fiatal tehetséges fiatalok is bemutatkoztak. Megnyertük a Nemzeti Tehetség Program arcának Polgár Judit sakknagymestert, minden idők legeredményesebb női sakkjátékosát, aki kiemelkedő tehetségként és mentorként hitelesen képviselte azt, hogy Magyarország legfontosabb erőforrása a tehetség, ezért a tehetségek felismerését, a tehetséges fiatalok kibontakozását minden eszközzel támogatni kell!