Nemzeti Tehetség Program komplex kommunikációs kampányának megtervezése és lebonyolítása

A Preport PR 2019 júliusától átfogó, számos csatornát és eszközt együtt használó kommunikációs kampányt tervezett és valósított meg. A kampány elsődleges célja a Nemzeti Tehetség Program ismertségének növelése, márkájának, eredményeinek, támogatottjai tevékenységeinek és sikereinek bemutatása, népszerűsítése a program különböző, meghatározott célcsoportjainál. Kiemelt feladat volt rávilágítani a közvélemény figyelmét az SZJA bevallás időszakában az adó 1% felajánlás fontosságára, a Nemzeti Tehetség Program támogatói tevékenységének kihangsúlyozásával. A Preport PR ügynökségi munkájának köszönhetően az NTP-ITR-M-19-0001 azonosítószámú projekt időszakában közel 200 különböző sajtómegjelenést regisztráltunk, a Nemzeti Tehetség Program – 1823 Facebook oldal követőinek száma pedig a folyamatos online aktivitás hatására 500%-kal növekedett.

  • Átfogó kommunikációs kampány tervezése és teljeskörű menedzselése
  • Közösségi média kampányok tervezése és kivitelezése
  • Videó és rádiószpot, ismeretterjesztő kisfilmek gyártása
  • Sajtókommunikáció, témagenerálás, interjúk szervezése
  • Információs kiadvány összeállítása
  • Médiavásárlás, kampánytervezés
  • Kommunikációs útmutató összeállítása
  • Rendezvényszervezés, eseményvideó és eseményfotók készítése

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb üzenete, hogy felhívja a figyelmét azokra a tehetséges magyar fiatalokra, aki a jövő Magyarországának sikerét jelentik majd. A Preport PR által tervezett és menedzselt komplex kommunikációs kampány során elsődleges feladat volt, hogy az egyébként 2008-óta létező Nemzeti Tehetség Programnak, mint márkának az ismertségét növeljük, minél szélesebb nyilvánossághoz juttassuk el a tehetségtámogatás ügyének fontosságát.

Ennek érdekében újra aktivizáltuk, és folyamatos jelenléttel 220 különböző, képes, videó, szöveges bejegyzéssel felpezsdítettük a Program online jelenlétét. Rendszeres témagenerálással folyamatos médiajelenlétet biztosítunk a Nemzeti Tehetség Programnak a hazai országos és regionális, valamint helyi sajtóban, különös figyelmet fordítva a támogatott tehetséges fiatalok bemutatására.

A projekt időtartama alatt hét különböző filmet: két reklámszpotot, két általános tájékoztató videót és két, kifejezetten a helyi tehetségtámogatás fontosságára fókuszáló regionális kisfilmet és egy eseményvideót gyártottuk, valamint készült számos online videó is, amely a tavaszi karanténidőszakban mutatta meg, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatalok hogyan alkalmazkodtak a koronavírus-járvánnyal járó korlátozásokhoz. A mozgóképes tartalmakon kívül készítettünk még egy tájékoztató kiadványt, szórólapot, valamint rádiószpotot.

Sajtótájékoztatót szerveztünk 2020 február végén az adó 1% felajánlás-népszerűsítésére, melyet Novák Katalin államtitkár asszony tartott meg, az eseményen a program által támogatott tehetséges fiatalok is bemutatkoztak egy-egy kulturális produkcióval. Megnyertük a Nemzeti Tehetség Program arcának Pély Barna zenész-dalszerző-énekest, aki művészként és mentorként hitelesen képviselte a program egyik legfontosabb üzenetét és célját, mely szerint Magyarország legfontosabb erőforrása a tehetség, ezért a tehetségek felismerését, a tehetséges fiatalok kibontakozását minden eszközzel támogatni kell.