Nemzeti Tehetség Program komplex kommunikációs kampányának megtervezése és lebonyolítása

A Preport PR immár harmadik évben kapott lehetőséget, hogy megvalósítsa a Nemzeti Tehetség Program átfogó kommunikációs és marketing tevékenységét, beleértve a tavaszi 1% kampányt is. A PR és marketingtevékenységünk elsődleges célja a Nemzeti Tehetség Program ismertségének növelése, márkájának, eredményeinek, támogatottjai tevékenységeinek és sikereinek bemutatása, népszerűsítése a program különböző, meghatározott célcsoportjainál. A koronavírus-járvány számos új eszköz, megoldás és nézőpont bevonását tette szükségessé a munkánk során, így például az egyik kiemelten fontos feladat, a személyi jövedelemadó 1% felajánlásának ösztönzésére megtervezett kampány is – akárcsak a tavalyi év tapasztalatai alapján – új megközelítéssel kellett megterveznünk. Az NTP-ITR-M-21-0001 azonosítószámú projekt időszakában közel 300 különböző sajtómegjelenést regisztráltunk, a Nemzeti Tehetség Program – 1823 Facebook-oldal követőinek száma pedig a folyamatos online aktivitás hatására több mint 4000-rel emelkedett.

  • Átfogó kommunikációs kampány tervezése és teljeskörű menedzselése
  • Közösségi média kampányok tervezése és kivitelezése
  • Videó és rádiószpot, ismeretterjesztő kisfilmek gyártása
  • Sajtókommunikáció, témagenerálás, interjúk szervezése
  • Információs kiadvány összeállítása
  • Médiavásárlás, kampánytervezés
  • Online sajtótájékoztató szervezése és megvalósítása
  • Rendezvényszervezés, eseményvideó és eseményfotók készítése

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb üzenete, hogy felhívja a figyelmét azokra a tehetséges magyar fiatalokra, akik a jövő Magyarországának sikerét jelentik majd. A Preport PR által tervezett és menedzselt komplex kommunikációs kampány során elsődleges feladat volt, hogy az egyébként 2008-óta létező Nemzeti Tehetség Programnak, mint márkának az ismertségét növeljük, minél szélesebb nyilvánossághoz juttassuk el a tehetségtámogatás ügyének fontosságát.

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) 2022. évi tavaszi 1% kampányára a koronavírus-járvány ötödik hulláma ugyan nagymértékben hatással volt, de az előző évvel ellentétben már nem online tartottuk meg a sajtótájékoztatót február 23-án, hanem személyes megjelenéssel. A tervezett időben megvalósított sajtóesemény is hozzájárult ahhoz, hogy kiemelkedően eredményes kampányidőszakot zártunk.

A projekt időtartama alatt kilenc különböző filmet: két reklámszpotot, négy kisfilmet támogatott, tehetséges fiatalokkal, egy kifejezetten a helyi tehetségtámogatás fontosságára fókuszáló regionális kisfilmet és ehhez kapcsolódóan egy szpotot, valamint egy eseményvideót gyártottunk, továbbá készült több online videó is. A mozgóképes tartalmakon kívül készítettünk még online és print tájékoztató kiadványt, reklámeszközöket, valamint rádiószpotot.

Sajtótájékoztatót szerveztünk 2022. február 23-án az adó 1% felajánlás-népszerűsítésére, melyen Zsigó Róbert államtitkár mellett tehetséges fiatalok is bemutatkoztak. Megnyertük a Nemzeti Tehetség Program arcának Michelisz Norbertet, Európa-kupa és többszörös túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyzőt, aki kiemelkedő tehetségként és mentorként hitelesen képviselte azt, hogy Magyarország legfontosabb erőforrása a tehetség, ezért a tehetségek felismerését, a fiatalok kibontakozását minden eszközzel támogatni kell!