„Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gála megszervezése és komplex kommunikációs kampány megtervezése, lebonyolítása

A Nemzeti Tehetség Program egyaránt támogatja a tehetséges fiatalokat és ismeri el a tehetséggondozó, tehetségsegítő szakemberek áldozatos munkáját. 2023. május 16-án adta át a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” és a Tehetségbarát Önkormányzat 2023 díjakat Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a Budapest Music Centerben. A Preport PR az NTP-ITR-M-22-0004 jelű projekt keretében szervezte meg az ünnepélyes gálát, amelynek kiemelt fellépője volt Boros Misi Junior Prima díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész. A kommunikációs kampány során arra törekedtünk, hogy tovább építsük a Nemzeti Tehetség Program ismertségét, valamint bemutassuk a díjazottakat az országos, regionális és helyi sajtóban. Ennek érdekében az esemény előtt és az utána következő időszakban több mint 30 poszt jelent meg a rendezvényhez kapcsolódóan a Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán, felhasználva az eseményen készült fotókat, rendezvényvideót, kreatív anyagokat. Interjúkat szerveztünk az országos, regionális és helyi sajtóba, fókuszálva azokra a településekre, amelyek büszkék lehetnek a díjazott szakembereikre.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Boros Misi Junior Prima díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész mellett a gálán fellépett Common Vibe Egyesület zenekara.

Az eseményen 63 személy díjazott, 67 kísérő, 49 VIP-meghívott vendég és 19 sajtómunkatárs vett részt.

A rendezvényt követő utókommunikációs kampány során a díjazottak példaértékű munkájának széles körű megismertetése érdekében PR-tevékenységünkkel irányítottuk rájuk a figyelmet. Kommunikációs ügynökségi munkánk eredményeként az eseményt követően 85 különböző sajtómegjelenést regisztráltunk és több tízezres elérést generáltunk a közösségi médiában. A díjazott szakemberek és önkormányzatok hírét vitte egyebek mellett az MTI, az MTVA televízió- és rádió csatornái, országos és megyei napilapok, regionális és helyi újságok, TV-k és rádiók is.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram tájékoztatási kampánya

Az NTP-ITR-M-22-0004 jelű projekt keretében az egészéves kampány elsődleges kommunikációs súlypontja az elsődleges célközönség (az ösztöndíjra esetlegesen pályázó fiatalok) és a másodlagos célközönség (hazai közvélemény)  tájékoztatása. Cél, hogy minél szélesebb közönség értesülhessen arról: Magyarországon működik egy, a világon egyedülálló ösztöndíjprogram, amely az ország legtehetségesebb középiskolás diákjainak külföldi egyetemi tanulmányait támogatja tanulmányi költségeken és az utazási, szállás és megélhetési költségeken keresztül egészen a tankönyvek beszerzéséig valamennyi területen.

Mind a Stipi A, mind a Stipi B kiíráshoz kapcsolódóan sajtóközleményeket készítettünk, amelyek bemutatták a Stipendium Peregrinum pályázati program aktuális mérföldkövét (például egy pályázati komponens kiírása vagy beadási határideje, stb.) és ismertette az egyedülálló pályázati program hátterét azok számára is, akik ekkor találkoztak először a Stipendium Peregrinum (Stipi) elnevezéssel.

A fiatalabb célközönség elérése érdekében mindkét pályázat kiírásakor infóvideót készítettünk, amiket a social média felületeken jelentettünk meg, és targetált hirdetésekkel növeltük az elérések számát. A kiírásokat követően utókommunikációs kampányokat folytattunk, követő interjúkat szerveztünk az országos médiában – TV és rádiós megjelenést biztosítva a nyilatkozatra kijelölt szakembereknek és rajtuk keresztül a pályázati programnak.

Önálló standdal vettünk részt a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, melyen a célközönségnek szóló tájékoztató füzetet készítettünk, és az előző években sikeresen pályázott diákok élő videós bejelentkezéseivel is népszerűsítettük a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot.

Kommunikációs tevékenységünk eredményeként az év során összesen közel 100 sajtómegjelenést regisztráltunk, és több tízezres elérést generáltunk a közösségi médiában.