A Nemzeti Tehetség Program egyaránt támogatja a tehetséges fiatalokat és ismeri el a tehetséggondozó, tehetségsegítő szakemberek áldozatos munkáját. 2021. szeptember 9-én adta át a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” és a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 díjakat Novák Katalin családokért felelős miniszter a Budapest Music Centerben. A Preport PR az NTP-KTSZT-M-20 jelű projekt keretében szervezte meg az ünnepélyes gálát, amelynek kiemelt fellépője volt Balázs János világhírű zongoraművész is, aki tanítványával együtt is színpadra állt az eseményen. A kommunikációs kampány során arra törekedtünk, hogy tovább építsük a Nemzeti Tehetség Program ismertségét, valamint bemutassuk a díjazottakat az országos, regionális és helyi sajtóban. Ennek érdekében egy hónapon keresztül, közel 30 poszt jelent meg a rendezvényhez kapcsolódóan a Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán, felhasználva az eseményen készült fotókat, rendezvényvideót, kreatív anyagokat. Interjúkat szerveztünk az országos, regionális és helyi sajtóba, fókuszálva azokra a településekre, amelyek büszkék lehetnek a díjazott szakembereikre.

A „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán beszédet mondott Novák Katalin családokért felelős miniszter, Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár, valamint Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár. A Nemzeti Tehetség Program Stipendium Peregrinum (STIPI) ösztöndíjprogramjának instruktorait, valamint idei díjazottjait is köszöntöttük az eseményen. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, világhírű zongoraművész, Magyarország Érdemes Művésze, Balázs János és a mindössze 12 éves, de már a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába járó tanítványa, Kádár Viktória mellett a gálán fellépett Danyi Diána és zenekara, valamint a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjas Stomp Bence Áron gyermekszínész.

Az eseményen 58 díjazott, 46 kísérő, 14 STIPI résztvevő, 31 VIP-meghívott, és 13 sajtómunkatárs vett részt.

A rendezvényt követő utókommunikációs kampány során a díjazottak példaértékű munkájának széleskörű megismertetése érdekében PR-tevékenységünkkel irányítottuk rá a figyelmet. Kommunikációs ügynökségi munkánk eredményeként az eseményt követően 59 különböző sajtómegjelenést regisztráltunk és több tízezres elérést generáltunk a közösségi médiában. A díjazott szakemberek és önkormányzatok hírét vitte többek között az MTI, az MTVA televízió- és rádió csatornái, országos és megyei napilapok, regionális és helyi újságok, TV-k és rádiók is.